Espai Petits – La Llar de Criança d’Educació Viva de La Llum de la Vila 14


BENVINGUDES A ESPAI PETITS !!!

La Llar de Criança d’Educació Viva de
La Llum de la Vila
Per a nens i nenes de 9 mesos a 3 anys

Reserva la teva plaça a hola@lallumdelavila.com

«Espai Petits, on el teu nadó creix en armonia,
on estan atesos com a casa
i alhora es relacionen amb altres nens
en un grup de mida familiar
que permet una atenció molt personalitzada a cada nen i nena
on podem atendre les seves necessitats particulars

satisfer la seva curiostat d’explorar-ho tot
i podem integrar-lo a unes rutines grupals del dia a dia
que vagin de la mà i reforcin l’educació que doneu casa
que li donin seguretat, autonomia i li facilitin les relacions amb l’entorn
amb activitats específiques adequades per al seu creixement
que se sumin als imputs diaris, com la psicomotricitat i la música,

que experimentin lliurement i aprenguin de les seves vivències,
on els pares podeu entrar, participar i compartir amb els petits
perquè la criança és compartida, Famílies i Espai Petits de la mà»

Eulàlia de Ferrater – Mare, Educadora i Directora de La Llum de la Vila

QUÈ ÉS ESPAI PETITS:
Espai Petits és la Llar de Criança d’Educació Viva de La Llum de la Vila, un projecte que neix de l’impuls que em mou des de la meva experiència com a mare i des de la importància que veig en l’educació dels nens, sobretot dels més petits, sempre he pensat que un espai ideal per a l’educació dels més petits ha de ser de qualitat, de mida familiar i molt proper a les famílies, tal i com vaig poder constatar al curs d’Educació Viva del CAIEV, entre d’altres.

Doncs ara tot això ho hem fet realitat. Per això tenim Espai Petits, una escoleta on els nostres fills poden créixer i ser atesos en les millors condicions d’atenció i qualitat. Tot un repte en la societat d’avui en dia.

Creem un entorn ideal per al creixement dels més petits de casa, des dels 9 mesos fins als 3 anys, on poden estar ben atesos, segurs, poden relacionar-se i jugar amb altres petitons, amb una educadora que pot estar per ells, els acompanya en el seu creixement i els abraça quan cal, perquè hem format un grup de mida familiar amb una educadora per a cada quatre o cinc nens i nenes, que permeti créixer als petits amb valors de respecte i seguretat, aprendre els hàbits corresponents a l’edat i disfrutar fent-ho amb la companyia dels altres, que puguin explorar i descobrir coses noves, i disfrutar d’activitats grupals com la música i la psicomotricitat, que puguin entrar fàcilment a un ritme de rutines que els ajudi en l’assoliment de l’autonomia en el seu dia a dia, com l’hora de menjar i dormir, i on se sentin atesos com si estiguéssin a casa seva amb els avantatges de l’aprenentatge del grup.

Un entorn on també els pares poden participar del desenvolupament del seu fill, on poden entrar, estar amb l’educadora i els nens, col.laborar amb el projecte i que se sentin com un més a casa, que puguin deixar al petit amb tota la tranquilitat de que està ben atès i ben acompanyat per créixer, i que ells també en formen part. També poden participar activament proposant una activitat que ells facin amb els petits, i venir a compartir un matí o un migdia amb tot el grup, explicar-los contes o fer una activitat relacionada amb ells i amb els petits.

Durant les festes tradicionals seran moments per viure tots junts quins són els valors dels origens d’aquestes festes, i farem xerrades a l’hora del cafè perquè puguem parlar els adults tranquilament de molts dels temes que ens preocupen amb la nova maternitat i paternitat (l’alimentació, el dormir, les pors, la higiene, prevenció i salut, etc…).

COM TREBALLEM A ESPAI PETITS:
De tot vull destacar aquí tres dels nostres principals valors:

EL VALOR EDUCATIU:
El nostre Projecte Pedagògic està basat en:

L’Educació Viva, seguint criteris Montessori de Respecte i Experimentació pròpia dels nens/es
La Música com a llenguatge d’expressió amb el Christophe Sainsot de Bruc Brothers Company i mestre de Music Together
La Psicomotricitat Aucouturier amb la Núria Vllanueva i tot l’equip de mestres
Les Vivències a l’Aire Lliure, sortint al carrer i anant al parc, ens posem les sabatetes i els abrics, un moment molt educatiu per a l’autonomia

EL VALOR QUALITATIU:
La Ràtio de 4, 5 o 6 petitons per educadora segons edats
El carinyo, el vincle i la confiança ens permet dedicar molt més temps a cada nen/a
La Formació i la Qualitat Personal de l’equip de mestres, totes elles Graduades en Educació Infantil i Primària amb especialitzacions en diferents àmbits (Psicomotricitat, Música, Expressió Artística, Anglès, Pedagogia, Educació Especial)

VALOR AFECTIU:
El Contacte personal diari entre les famílies, les mestres i amb mi. A les mestres les veureu cada dia, podeu venir i estar amb nosaltres al dia a dia, us convidem a venir en les festivitats destacades del calendari estacional, creareu un vincle personal amb les mestres dels vostres fills, apart de les entrevistes personals, i amb mi podeu quedar tantes vegades com vulguem al llarg del curs per parlar d’aquelles qüestions que us preocupin, tant del dia a dia com personals.

Una escoleta que dóna als fills i als seus pares una atenció i una educació en un entorn de qualitat per al creixement i l’afecte fet a mida familiar.

ON ESTÀ ESPAI PETITS:

La Llum per als nadons

La «Biblioteca»

La caseta de La Vila

Espai de construccions

Espai Petits forma part de La Llum de la Vila, un espai adequat a les necessitats dels més petits, on hi brilla la llum pels quatre costats, amb zones ben diferenciades per a cada activitat, unes zones de joc lliure amb diferents ambients preparats (de construcció – de joc simbòlic – de casa i cuineta – de rodes – d’animals – de música) una zona de tauletes per a les activitats manuals i els menjars, un espai per als pares on poden estar, fer un cafè i alhora compartir amb els petits, un espai adaptat als més petits de tots, a la sala annexa per a activitats específiques (música, psicomotricitat, descans i siesta), una «biblioteca«, un «autobús-tobogan» espai de psicomotricitat on els petits fan volar la imaginació, un jardí exterior on poden sortir a jugar a l’aire lliure, ubicat al barri de la Vila Olímpica, en una zona rodejada de parcs, arbres, gronxadors, horts i molt aprop de la platja, on el sol està sempre present, i on podem fer sortides segures per gaudir de l’entorn natural.

Anem del parc

QUI FORMA ESPAI PETITS

Espai Petits està dirigit per mi, Eulàlia de Ferrater i el meu marit, Enric Caicedo, som pares de dues criatures meravelloses i hem creat La Llum de la Vila, un Espai de Criança Familiar que aposta pel creixement de les persones, des de la panxa de la mare fins a la maduresa, i ofereix serveis i eines lúdiques i educatives per afavorir aquest desenvolupament, com l’escoleta Espai Petits pels matins i els tallers, cursos i activitats de les tardes per a famílies.

Comptem amb la Cristina Gutiérrez, Graduada en Educació Infantil, que va entrar a formar part de l ‘equip d’Espai Petits amb molta il·lusió, tant per a ella com per a nosaltres, on petits i mestres disfrutem del seu carinyo i alegria. Actualment està de baixa per maternitat, gaudint del seu fill, i ens acompanyarà de nou el proper curs 24-25. com a mestra i tutora de grups. Compartim amb ella el seu carinyo,  la seva harmonia i una visió profunda de les accions.

Aquest curs 23-24 comptem amb l’Alexandra Palma i la Marta Luis, dues mestres estupendes que han agafat les regnes enguany, Graduades en Educació Infantil, amb una visió especial de l’Educació Viva i moltes ganes de gaudir en espais respectuosos com La Llum de la Vila que s’han anat incorporant a l’equip  i que per molts anys poguem gaudir plegades de la criança dels més petits de casa.

També s’ha sumat a l’equip la Clàudia Serratusell, mestra d’Educació Infantil, mare i amb la mateixa visió de criança respectuosa i carinyosa, que acompanya a la Marta amb el grup dels petitons d’aquest curs per alegria d’ells, nostra i de les famílies.

A més a més, tenim a la Marina i l’Eli Arias, unes germanes músiques, artistes i mestres que s’encarreguen de gaudir i fer gaudir la música amb tots els sentits als nens i nenes de La Llum, mestres incloses. Ja fa anys que ens coneixem i aquest curs han entrat a formar part de l’equip docent, i que per molts anys sigui. La seva alegria, musicalitat i atenció enriqueixen la criança dels nostres petitons.

Tots i totes formem un Equip molt ben avingut, formades en Educació Viva per a Infantil i Primària, també en 0-3 enguany al CAIEV, distribuit aquest curs en dos grups de fins a 10 peques els grans i 10 infants els petits, que comparteixen jocs i criança entre tots i totes, petits i grans.

I evidentment tenim a totes les famílies, tots junts compartim la criança de Petits i Grans 😉

Grup de famílies del Curs 2015-2016 (el primer grup de vuit anys d’escoleta 😉

Grup de famílies graduació final de curs 22-23

HORARIS I TARIFES:
L’escoleta està oberta des de principis de setembre fins a finals de juliol, amb la següent quota segons l’horari:

 • Jornada de 9h a 15h: P1 i P2 480€/mes, P0 510€/mes
 • Jornada de 9h a 16h: P1 i P2 520€/mes, P0 550€/mes
 • Jornada de 9h a 16.30h: P1 i P2: 540€/mes, P0 570€/mes
 • Acollida matins de 8.30h-9h: + 30€/mes

Altres horaris a consultar

Fem vacances de Nadal a Reis, per Setmana Santa segons el calendari escolar de l’IMEB i durant l’agost La Llum de la Vila tanca 4 setmanes per vacances.

El pagament es fa mitjançant transferència o rebut bancari i consta de 12 quotes anuals. També es pot pagar amb «tiquet guarderia».

El servei de menjar l’aporta cada família en una fiambrera i els petitons que ja mengin sencer poden optar per un Servei de Cuina Addicional que tenim acordat amb el Restaurant Barroca del costat.

Per concertar una visita i entrevista personal podeu contactar amb mi a lali@lallumdelavila.com que amb molt de gust us explicaré tots els detalls del nostre projecte.

És un plaer que compartiu la criança dels vostres nadons amb nosaltres.

Fins ben aviat.

Atentament,
Eulàlia de Ferrater
Creadora i Directora

EL PERÍODE D’ADAPTACIÓ A ESPAI PETITS:

QUI S’ADAPTA A QUI I COM 😉


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

14 ideas sobre “Espai Petits – La Llar de Criança d’Educació Viva de La Llum de la Vila

  • Eulalia de Ferrater Autor

   Hola Ana Maria,
   Estamos en la calle Alaba, 52, entre Llull y Ramon Turró, en la Vila Olímpica, puedes venir el martes 16 a las 18h a la reunión informativa del proyecto, así ves el espacio y nos conocemos.

   Saludos,
   Eulàlia de Ferrater

 • Eugenia Cobos

  Buenas tardes! Como tantos otros padres, ando en la desesperada búsqueda de un lugar especial donde dejar lo más valioso de mi vida, mi hija que ahora apenas tiene 5 meses. Para mí ningún sitio comp mi hogar y mis brazos…., pero ya que esta sociedad me obliga a romperme en dos y separarme de mi hija para trabajar, tengo la necesidad de encontrar un lugar que al menos me proporcione tranquilidad al saber que estará atendida con amor y atención hasta que vielva a mis brazos casa día.
  Quería saber cómo y cuándo podría visitaros para conocer vuestro proyecto y, ojalá, encontrar ese lugar que busco….
  Gracias

  • Eulalia de Ferrater Autor

   Hola Eugenia,
   Claro, podemos quedar una tarde y te explico nuestro proyecto que, como tu bien dices, hemos creado para dar el cariño que los peques necesitan, tanto como podemos 😉 te mando mail particular.

   Saludos,

 • Maíra Benicio

  Hola!
  Me interesé mucho por vuestro proyecto. Me gustaría saber la disponibilidad de plazas para el curso 2017-2018 para el Grupo de crianza. Sería para mi bebé Maya que en septiembre tendrá 11 meses. Caso no haya plazas teneis lista de espera?

 • Mònica

  Hola,
  Volia saber si es possible accedir a l’escola sense que la nena es quedi a dinar.
  Només matí de 8:30 fins l’hora que feu el dinar.

  També dir que vaig estar una tarda amb vosaltreamb el servei d’acollida dels Dilluns, Dimarts i Dijous i em va encantar! Felicitats!

  • Eulalia de Ferrater Autor

   Hola Monica,
   Que bé que t’hagi agradat, d’això es tracta 😉 Doncs sí que pot venir la peque, seria de 9h a 12h, t’envio mail 😉
   Salutacions,
   Lali